Uppsalas första privata dietistmottagning

Pressrelease: Idag går en livslång dröm i uppfyllelse då Annica Holmberg, leg. dietist och fil. kand. i psykologi, slår upp portarna till Uppsalas första privata dietistmottagning. Annica vill bidra till Uppsalabornas hälsa på ett nytt sätt genom att kombinera dietetiken med psykologi för hjälpa människor att förändra sina kostvanor och sin livsstil.  -Jag tror att många förknippar besök hos landstingets dietister med sjukdom, men jag vet av erfarenhet att kost- och livsstilsråd gör underverk för hälsan hos de allra flesta. Jag vill avdramatisera ett besök hos dietisten och ge fler möjligheten att förändra sina vanor för alltid, säger Annica. Kost- och livsstilsråden är baserade på vetenskap och kliniskt beprövade metoder samt många års erfarenhet från primär- och specialistvård, samt internationellt biståndsarbete med bl a WHO. – Det känns viktigt att kunna erbjuda människor seriösa alternativ till en ibland extrem hälsohets. Mat och motion kan och bör vara en naturlig del av livet – inte en lång rad dieter och jojo-bantande, säger Annica.

Annica ger fem tips inför sommaren…och resten av livet!

1.  Tänk långsiktigt på din vikt och hälsa – gå inte på alla diettips! Du kan förändra ditt liv långsiktigt – inte på 3 veckor!
2.  Äta är bra! Ät minst 4 gånger om dagen för att minska risken för blodsockerfall och tillfälligt överätande – måltidsordning ger ordning i livet!
3.  Lättja är nyttigt! Sov 7-8 timmars varje natt för din egen skull!
4.  Sträva efter att få in vardagsmotionen varje dag och varför inte ta en promenad till arbetet och trapporna istället för hissen!
5.  Stressa mindre och strunta i det som inte är viktigt – livet är kort och bör avnjutas på rätt sätt!


Not: Dietica är den första privata mottagningen i Uppsala som arbetar heltid med allmän kost- och livsstilsrådgivning.

Besök gärna webbplatsen för mer information
www.dietica.se

Kontakt

Annica Holmberg
Leg. dietist & fil. kand. i psykologi
Tel. 018 – 495 17 01

Comments are closed.