Föreläsningar

Föreläsningar eller kostrådgivning i grupp ger dig, dina barn eller medarbetare möjligheten att få kunskap kring kost och hälsa och hur man skapar förutsättningar för ett sundare och godare liv som håller i längden.

Föreläsningar för företag eller offentliga institutioner

Hälsa på arbetet, övervikt, kost och stress etc. Be Dietica om offert på de teman ni tycker är viktiga eller be om vårt råd om vad som kan passa just ert företag eller institution. Se mer under ”Företagshälsovård”.

 

 

 

Kostrådgivning i grupp

Dietica erbjuder kostrådgivning i grupp om ungefär 6-8 personer och målsättningen är att förmedla kunskap och konkreta råd, speciellt kring föräldraskap, samt vara ett forum för diskussion om kost och hälsa.

 

 

 

Grupp 1: Gravida och ammande

Dietica erbjuder gravida och ammande ett tillfälle att få ökad kunskap kring mammans och barnets hälsa vad gäller kost och näring. Graviditeten kräver mer energi, d.v.s. kalorier och näringsämnen, för att barnet ska växa tillräckligt och det kan vara svårt  att veta hur mycket extra som krävs för att du skall få i dig tillräckligt. Vidare finns det många råd om hur man ska äta när man är gravid och ammar för att barnet ska må så bra som möjligt. Till exempel råden om fisk, alkohol, järn, folsyra och motion.

 

 

Grupp 2: Föräldrar med små barn (1-5 år)

Ett annat exempel på utmaningar och möjligheter är barn och nutrition 1-5 år.  Frågeställningar kan vara: Hur ska portionerna ser ut? Vad för slags mat är bra? Hur ofta är det ”okey” med godis, bullar och saft? Äter de bara mat på dagis? Hur hanterar jag barns matvägran och konflikter kring mat? Jag ger dig råd och tips om konkreta lösningar kring mat,  gränssättning och hur maten kan bli ett spännande äventyr för dig och barnet.